GLUMČEV ŽIVOT KO NA FILMU: Oca upoznao tek po IZLASKU S ROBIJE, od prve zarade NIJE IMAO NI ZA HLEB, pa dobio TUMOR
Voja Brajović, Foto: Milan Maricic/ATAImages

morate znati

GLUMČEV ŽIVOT KO NA FILMU: Oca upoznao tek po IZLASKU S ROBIJE, od prve zarade NIJE IMAO NI ZA HLEB, pa dobio TUMOR

Naš proslavljeni glumac Voja Brajović od detinjstva se borio sa nepredvidljivošću života, ali je uspeo da se uzdigne i pokori daske koje život znače

Objavljeno:

Bio je jedan od glavnih protagonista serije "Povratak otpisanih" u kojem je tumačio lik Tihog, a malo ko zna kroz kakve muke je prolazio u životuVoja Brajović, kako dok je bio jako mali, tako i kasnije, a ni to kako je tekao njegov put do jednog od najboljih glumaca bivše Juge.

Rođen je u Beogradu, 11. maja 1949. godine, ali oba roditelja su mu bila u partizanima tokom Drugog svetskog rata, pa su nakon rata zbog političke nepodobnosti postali državni neprijatelji, te se cela porodica seli u Valjevo. Oca je maltene prvi put upoznao tek kada je on izašao iz zatvora.

Pravu slavu doživeo je glumeći ulogu Tihog u "Otpisanima" i ta uloga ga i dan danas, na neki način, obeležava. Za Tihim su ludele sve devojke, a Voja je, uz Gagu Nikolića, bio jedan od najlepših glumaca jugoslovenske kinematografije. Završio je Fakultet dramskih umetnosti, a status pravog zavodnika, još jednom je potvrdio ulogom profesora matematike u seriji "Bolji život".

Gaga Nikolić i on od prvog honorara nisu mogli da zarade ni za hleb
Gaga Nikolić i on od prvog honorara nisu mogli da zarade ni za hlebfoto: A.H./ATAImages

Voja se jednom prilikom prisetio kultne serije "Otpisani" i ispričao da Dragan Gaga Nikolić i on od prvog honorara nisu mogli da zarade ni za hleb.

Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u kome je odigrao veliki broj uloga. A pre gotovo dve decenije dijagnostikovan je tumor na mozgu.

On je samo dan pre zahtevne operacije igrao predstavu, a tada niko nije primetio da je glumcu loše, kao ni da ga čeka ozbiljan zahvat sutradan.

Njegova najveća borba počela je kada je osetio da mu povremeno trne ruka. Prvo je to pokušao da ignoriše i pripiše premoru ili da poveže sa nekim drugim simptomima. Međutim, počeo je da se javlja bol, a onda su simptomi postali učestali. Brajović je tada rešio da bude odgovoran prema sebi, pa je posetio lekara.

Kada su stigli rezultati i kada je saznao dijagnozu, doživeo je težak udarac. Saznao je da ima tumor na mozgu. Ono što je bilo olakšavajuće kod ove teške dijagnoze, to je da je bolest otkrivena na samom početku, te da nije pokazivala znake ozbiljne progresije. Po mišljenju stručnjaka, jedna hirurška intervencija bila je dovoljna za potpuno izlečenje.

Naš glumac rešio je da iskoristi prvu pauzu između brojnih predstava u kojima je igrao kako bi se podvrgao preporučenoj terapiji
Naš glumac rešio je da iskoristi prvu pauzu između brojnih predstava u kojima je igrao kako bi se podvrgao preporučenoj terapijifoto: Zorana Jevtić

Naš glumac rešio je da iskoristi prvu pauzu između brojnih predstava u kojima je igrao kako bi se podvrgao preporučenoj terapiji, odnosno intervenciji.

Operacija je uspela, a Voja je počeo da se oporavlja. O zdravstvenom problemu nije mnogo govorio jer nije želeo da opterećuje kolege i prijatelje. Nakon operacije, brzo je pušten iz bolnice, a ono što je posebno bilo zanimljivo – pre napuštanja ustanove želeo je da se sa stručnjacima posavetuje oko svoje ljubavi iz mladosti – boksa.

„Mogu li nazad u ring, Jokso?“, pitao je lekara.

„Samo ti šibaj, Vojo, i ne osvrći se“, odgovorio je tada lekar.

Odmah posle operacije, već narednih dana, njegove predstave bile su na repertoaru.

Poznato je da Voja iza sebe ima jedan propali brak, sa bivšom suprugom Ljiljanom i iz tog braka ima sina Vukotu i ćerku Iskru koji su krenuli njegovim stopama i oboje se bave glumom. Nakon što se razveo od prve supruge, sreću je pronašao u drugom braku, sa 23 godina mlađom glumicom Milicom Mihajlović, sa kojom ima sina Relju.

BONUS VIDEO:

06:40

ZOVU ME NA SVADBE, DO SAD BIH KUĆU SAGRADIO Malo je poznato da OVAJ GLUMAC IMA NEVEROVATAN GLAS: Ranije sam izbegavao, A SADA...

(Espreso / Stil / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.